Onbebouwd natuurgebied ontdekt in Moergestel

Lapisofielen hebben aan de oostkant van het Brabantse Moergestel een unieke vondst gedaan. Tussen grofweg café ’t Draaiboompje en rivier de Reusel bleek een lap grond te liggen waar nog geen huis op is gebouwd. Er was volgens de onderzoekers zelfs sprake van ongerepte natuur.
Aan de hand van ansichtkaartwaardige foto’s van dorpsbewoners deden de onderzoekers de ontdekking.
Dit maakte lapisofiel (= iemand die van stenen houdt) Kay van der Grindt dinsdag bekend: “Heel veel mensen zien een mooi aanzicht van hun geboortedorp. Wij niet. Wij zien vooral een grote leegte zonder bebouwing. Eeuwig zonde voor zo’n mooie plek. Gelukkig zijn er al mensen die er huizen willen neerpoten. Wat ons betreft dus eindgoed, landgoed.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s