Chris Froome verovert Witte Trui

In de 12e Tourrit (Pau – Peyragudes) heeft de Britse wielrenner met Afrikaanse roots opzien gebaard door het geel af te staan aan Fabio Aru uit Italië. Door dit manoeuvre start de in Nairobi geboren Froome de 13e etappe in het wit.

Zijn ploegleider David Brailsford spreekt van een geweldige dag: “Fantastisch. Voor de teamgeest, teamspirit, het ploegverband, groepsproces, de samenwerking en harmonie binnen de ploeg is het een zege dat alle mannen in dezelfde kleur rijden. En voor het eerst in de geschiedenis van Sky koerst morgen iedereen in het wit.”

Gekscherend wordt Froome al de nieuwe Witte Keniaan genoemd. Hijzelf blijft redelijk laconiek onder zijn prestatie.

Froome: “De Witte Keniaan, haha. Haha, haha, haha, haha!”

Hij gaat verder: “Haha, haha, haha.”

Hij gaat verder: “Ik pak hier dan wel de witte trui, maar heel blij ben ik daar natuurlijk niet mee. 6 seconden is een behoorlijk gat. Ik denk daarom nu al na over mijn toekomst. Wie weet kan ik solliciteren bij Feyenoord Rotterdam als vleugelverdediger. Daar loopt met Lucas Woudenberg al een Witte Keniaan rond. Met Twee Witte Kenianen worden we zeker kampioen!”

Mikel Nieve wilde ook nog graag iets kwijt: “Die twee campers onderaan de Port de Balès stonden echt kut geparkeerd.”


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s