“Gèssels Beach Event strooit zand in de ogen”

Van Dale : strand (het; o; meervoud: stranden): strook zand langs de kust: zandstrand

Op het Moergestelse St. Jansplein vindt dit weekend het Gèssels Beach Event plaats. De kasseitjes zijn belegd met een dikke laag witzand en het Brabantse dorp lijkt verdacht veel op Blankenberge. Grote verschil? Er is in de verste verte geen kust te bekennen. Geen zee, geen oceaan, niks.

Wij van de Fontijn belden met onze rots in de branding Carla uit Moergestel en peilden haar visie.

Carla: “Tja, feitelijk klopt er natuurlijk geen snars van.  Zie jij hier ergens water? Rootven doet er nog het meest aan denken. Maar daar zie ik nooit water, alleen bier. Bij een strand hoort nu eenmaal een kuststrook. De Raadhuisstraat is voor fietsers wel een kutstrook, maar ook daarmee red je het niet.”

Toch is Carla ineens opvallend lief voor de organisatie, in handen van C.V. de Springveren: “Het is wel een gaaf evenement. Het plein mooi ingericht en twee dagen tobsport. En we kunnen toch moeilijk Oisterwijk onder water laten lopen om een zee te creëren? Dat komt er nooit door bij de gemeenteraad.”

Ze gaat door: “Of de naam omdopen in Gèssels Sand Event, raakt ook kant noch wal. Als ze mij nou hadden gevraagd om mee te doen, dan was Gèssels Bitch Event ook een goeie geweest, haha.”

Voorzitter Dirk reageert stoïcijns op de aantijgingen: “Laten we nou niet verzanden in een discussie, maar trots zijn. Je kunt op ons mooie strand komen voetballen, volleyballen, eten en bier drinken. Mooi toch?”

Dirk over zijn ambitie met het evenement: “We hebben een zee van ruimte om uit te breiden, maar we zien wel waar het schip strandt.”


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s