Polyp funest voor je stembanden

Polyppen en stembanden, beste vrienden zullen het nooit worden. Met de kermis in aantocht lijkt het ons daarom verstandig om jullie het verhaal van een ervaringsdeskundige door de strot te duwen.

Jan uit Volendam: “Het ging zo lang goed. In de lente, de zomer, de herfst en de winter. Maar toen werd het kermis in Volendam, nou dan weet je het wel. Volgens de dokter is het een wonder dat ik het kan navertellen. Toen de morgen was gekomen bleek ie opeens foetsie, mijn stem. Door die Polyp! Het ging drie dagen goed, maar die ene dag kermis was er bijna een teveel.”

Zijn vrienden voor het leven Jan, Jaap en Jan vallen hem bij: “Die stemschade kwam eerlijk gezegd als geroepen. Want na al dat bier klonk het toch al nergens meer naar wat hij uitkraamde. Toch fijn dat Jan weer 100% de oude is. Wel jammer dat ie dus nog steeds niet kan zingen.”

Ook kermisattractie-uitbater Henk zijn mond loopt ervan over: “Dat gegil van die meiden, OH LALAAAA! En het gekrijs van die kinderen, WUUP WUUP WUUP WUUP WUUUUUUUUUUUUWWWWWWWW. Of die herrie van de botsauto’s en dat café ernaast in Moergestel, AH-TEN-TJOOOON. Zie daar maar eens bovenuit te komen als omroeper. Nee, na vier dagen Polyp heb ik geen stem meer over.”

polyp avond.jpg


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s