“Agrariërs steeds homovriendelijker”

Het aantal boeren met een positieve houding ten aanzien van homoseksualiteit neemt de afgelopen weken opvallend toe. Sproeiers worden speciaal tegen de zon in gericht en vormen openlijke steunbetuigingen voor homoseksuelen en transgenders.

“Zichtbaar tolerant gedrag is een duidelijke trend,” zegt Lynette. Voor de Sociaal Culturele Fontijn onderzocht ze de houding van Nederlandse agrariërs ten opzichte van lesbiennes, homo- en biseksuelen en transgenders.

Die is opvallend genoeg onverminderd nuchter. “Veel respons heb ik niet op mijn enquête gehad. Hooguit enkele geluidsopnamen met geloei of gemekker. We zien dus duidelijk een verschil tussen zeggen en doen. Hoe mooi is dat?! Waarom zou je je tolerantie tegenover een bepaalde groep uitspreken als je het op zo’n hartverwarmende manier laat zien? Hoe vaak is het niet andersom?”

Het bisschop ‘s-Hertogenbosch spreekt met niet mis te verstande woorden van een provocatie: “Waar komt dit nu weer ineens vandaan? Wij zien al jarenlang veel minder boeren dan stedelingen in de kerk. En net op het moment dat wij onze deuren sluiten voor Roze Zaterdag, steken zij die mensen een hart onder de riem. Dit voelt als een koude straal in het gezicht. Flikker toch op.”

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s