Trap ALS de wereld uit – Tips van de redactie

Op zondag 11 juni 2017 help je voor € 7,50 mee om ALS de wereld uit te trappen. Fietsend of lopend, hard of zacht. Kies zelf jouw manier om geld in te zamelen voor onderzoek naar hoe Amyotrofische Laterale Sclerose kan worden genezen. Maar doe het wel goed voorbereid. Om je te helpen zijn hier enkele tips van de Fontijn-redactie.

Start

Je moet tenslotte ergens beginnen. Het beste doe je dat op een van de startlocaties. Waar ga je anders je inschrijfgeld achterlaten? Koekoek! Dus rij eerst naar ’t Stokske in Moergestel, De Zwaan in Diessen of De Roovertsche Ley in Goirle. Effe dokken, tong verbranden aan een bak koffie en weg.

Gele pijlen

Tenzij je de afgelopen 11 jaar onder een steen (met gele pijl erop) hebt gelegen, moet het je ooit zijn opgevallen dat de fietspaden in en rond Moergestel zijn versierd met gele pijlen. De organisatie houdt bij het uittekenen van de routes rekening met die gele pijlen. Er gaan zelfs geruchten dat het gewoon ALS-pijlen zijn! Volg ze en je komt vanzelf weer bij het café waar ’s ochtends je gehemelte in de fik stond.

ALS route

ALS

Als je meer informatie wilt over ALS, zoek het dan lekker zelf op. Je kunt wel altijd Paul Bertens vragen waar de afkorting ALS voor staat. Er volgt een perfecte vertaling, uit het hoofd en subliem gearticuleerd. Overigens staat in dit geval ALS voor ‘de wereld uit’.

Loten te koop!

Er is een loterij. En ik hoor je al denken: ‘Hah, daar doe ik echt niet aan mee.’ Wacht maar! Tot je moe en voldaan op het terras ploft waar je eerder die dag de vellen van je lippen slurpte door die hete koffie. Het heerlijke gevoel van de kilometers die je voor het goede doel hebt afgemaald zijn voor jou het beste excuus om 5 loten te kopen. Wedden dat je gokverslaving weer de kop opsteekt?

Fietsen

Je kunt fietsen.

Wandelen

Je kunt ook wandelen.

Meer informatie? http://www.als.nl/tilburg

TrapALSdewerelduit


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s