Groot deel budget fietspad Moergestel-Haghorst al op aan raadsvergaderingen

Het leek zo’n mooi idee: een vrijliggend fietspad van Moergestel naar Haghorst. Dankzij laatstgenoemde had gemeente Oisterwijk eigenlijk nog maar een klein stukkie te gaan, tot aan de Voerdijk. Toch blijkt het allemaal nog niet zo gemakkelijk.

Een gemeenteraadslid: “Het is natuurlijk niet zo simpel als het lijkt. Je kunt niet zo maar klakkeloos beginnen met het aanleggen van een fietspad. Kijk maar wat er in Haghorst is gebeurd. Die gasten zijn zonder nadenken begonnen en waar heeft het toe geleid? Inderdaad, een half fietspad. Haha, dat is ook halven bak.”

Wij vroegen hetzelfde raadslid waarom het toch allemaal zo lang moet duren.

“Kijk, het duurde bijvoorbeeld al best lang voordat er iemand met een crowdfundingsactie kwam. En als je kijkt hoeveel er inmiddels is vergaderd en wat dat heeft gekost, dan kun je je afvragen of die actie wel genoeg heeft opgebracht.”

Carla uit Moergestel is het duidelijk niet eens met de gemeente en haalt zwaar uit: “Wat een amateurisme toch weer. De procedure is inmiddels al langer dan het beoogde fietspad. En in alle notulen van alle vergaderingen over dit onderwerp zitten meer klinkers dan er ooit tussen Moergestel en Haghorst zullen liggen.”

 

Foto (Bron: Google Maps): Kruispunt tussen Broekzijde en Zelt waar het beoogde fietspad zal zorgen voor een wegversmalling.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s