Slechts 5 man publiek voor grootste koor van Manchester

Zaterdag 27 mei 2017, Old Trafford cricket stadium, Manchester. Een koor van maar liefst 50.000 mensen geeft een optreden. Opvallend: de ‘gig’ kon rekenen op slechts 5 toeschouwers.

Liam Fray (een van de 5) spreekt van een bizarre situatie: “Echt raar. Je zou denken dat zo’n mega artiest toch meer aandacht verdient. Helemaal omdat het koor een ode bracht aan de stad met ‘Don’t Look Back In Anger van Oasis’.”

Manchester was op 22 mei 2017 het doelwit van een terroristische aanslag. Het heeft de stad diep geraakt, maar ook dichter bij elkaar gebracht.

Liam: “Dat nummer heeft inmiddels echt de tribute-status bereikt, zeker na afgelopen week. Zo indrukwekkend als het dan door zo’n grote groep mensen luidkeels wordt gezongen. Goosebumps! Ik heb zelf uiteraard ook meegezongen, maar ik denk niet dat iemand dat heeft gehoord.”

Koorleden Laurens en Jasper zijn het eens met Liam, die in zijn vrije tijd zelf ook zingt in zijn band The Courteeners.

Laurens: “Bij zo’n groot koor is er doorgaans altijd wel iemand die zijn snor drukt, nu niet. Iedereen ging er vol voor, een ode aan de stad. Bij de wc’s zag ik dat sommigen zelfs letterlijk de longen uit hun lijf hadden gezongen. Of hun maaginhoud, of slokdarmvulling, of iets anders dat uit een beker van 568ml kwam.”

Jasper: “Je hebt ook geen keus hè, gewoon zingen. Zelfs als je braaf meeblèrt, krijg je nog een hoop gezeik over je heen. Of pils, of fruitbier, of iets anders dat in een beker van 568ml pastte.”

Benieuwd naar het optreden? Klik op de volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=ulD7QG4a0ME


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s