Moergestel Fiets- en wandeldorp – Tips van de redactie

Hemelvaartsweekend = Moergestel Fietsdorp. Hoe vaak moeten we dat nou nog uitleggen? Maar oké, we begrijpen dat niet iedereen zijn tanden heeft gezet in de MF-glossy. En we zijn ook niet allemaal Facebook-vrienden met voorzitter Peter van de Wouw. Daarom hier enkele tips.

Openluchtmis

Vandaag was er een openluchtmis. Om 11.00 uur, ben je dus mooi te laat voor! Wou je de pastoor aan het werk zien bij het kapelleke? Te laat! Wou je je fiets laten zegenen? Te laat! God om hulp vragen voor die piepende ketting? Te laat! Echt jammer.

Luchtfoto’s van het festivalterrein

Eerder genoemde voorzitter van Moergestel Fietsdorp woont aan het St. Jansplein. Hij laat normaal al geen kans onbenut om te delen wat voor prachtig uitzicht hij heeft vanaf zijn wc. Dat is dit weekend niet anders. Integendeel! Het is wel anders, wat een prachtige serie foto’s Peter. Ga zo door.

Knapzak

Op vrijdag kun je een fietstocht rijden met een knapzak. Wat dat is? Soort van Middeleeuwse goodiebag. Met snoep! Dat moet wel, want er komt altijd veel volk op af.

Duofiets

Heerlijk om met dit weer naast elkaar te fietsen. Maar wat is het irritant om steeds weer achter elkaar te moeten bij tegenliggers of inhalers. Op een duofiets hoeft dat niet. Of ja, het kan niet. Je moet hoog uit de berm in. Maar dat doe je dan wel Stichting Rick. Daar is niks mis mee.

Retrotoer

Het allerleukste is de zondag, als het tijd is voor de retrotoer. Volwassen kerels die bij 28 graden in een wollen trui op een stalen ros twee grote rondes rond Moergestel gaan fietsen. Maar denk als je gaat kijken wel aan het liedje van Johnny Jordaan. ‘Je mag er alleen maar naar kijken…’ Ze zijn trots op hun liefjes hoor, die jongens. Daar is al eens het nodige over geschreven: https://moregestel.wordpress.com/2015/05/15/retroseksueel/

Kakpauze

Het kan natuurlijk voorkomen dat je tijdens een tocht van Moergestel Fietsdorp –er liggen legio routes op u te wachten– niet ontkomt aan een sanitaire stop. Gelukkig is er in de verschillende horeca plek zat voor een zacht of hard bolletje. (Trouwens ook voor een lekkere lunch.) Maar de tijd dat fietsers voor een kakpauze de berm moesten opzoeken, ligt gelukkig alweer een paar dagen achter ons.

Wandelen

Je kunt ook wandelen.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s