Leden (3) Team Moergestel testen van alles in aanloop naar Alpe d’HuZes

242 kilometer tussen Moergestel en Bockholtzermillen in Luxemburg. Dat was het decor voor de laatste test die drie teamleden van Team Moergestel hielden in aanloop naar Alpe d’HuZes. Marcel en Stephan reden op zaterdag 13 mei met Mark, Peter en Will mee.

Marcel: “Kijk, straks in Frankrijk is het alleen maar bergje op, bergje af. Die jongens hadden ons daarom gevraagd om het vlakke stuk op kop te rijden. Al was het wel opvallend dat ze daar pas over begonnen toen bleek dat we tegenwind zouden hebben.”

Jongens. Hoe was de test?

“Echt heel goed. Je komt zo echt in de flow voor Alpe d’HuZes. Op een gegeven moment reed ik zelfs bijna linea recta naar de voet van de Côte de Kin, de helling die we net waren opgereden. Hoe de benen waren? Mont Ventoux-waardig. Op een paar plukjes na helemaal kaal.” Aldus Will, die tijdens het interview net niet stikte in een rijstkorrel.

Peter: “Ik heb de test feilloos doorstaan. Twee man die constant hebben liggen zeiken over het bijna kampioenschap van Feyenoord en ik die me amper schuldig heeft gemaakt aan een sarcastisch weerwoord.”

Wij bedoelden het fietsen, Peer. “Ohhh. Ja, perfect. Ik moest Will wel voor me dulden, maar ik hield de 20 haren op zijn kuiten altijd in het vizier.”

Mark: “Dit was echt vertrouwen tanken richting Frankrijk. Het enige dat me nog zorgen baart, is of ik mijn ogen kan openhouden. Als ik die foto van mij zo zie… nou nou!

We zijn om 4.30 uur opgestaan, maar op 1 juni zijn we dan al aan het fietsen. Maar als de begeleiders tussen bocht 4 en 3 klaarstaan met een bak aardbeienroomijs, komt het allemaal goed.”

Naast de benen werden ook, de keramische lagers, de koelboxen en het dieet voor, tijdens en na de koers uitgebreid getest.

Wil je Team Moergestel steunen tijdens hun Alpe d’HuZes-challenge? Ga naar de actiepagina van Team Moergestel.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s