“Johan doet geen oog meer dicht tijdens Giro d’Italia.”

Zware tijden voor de Oisterwijkse wielervolger. Van 5 tot en met 28 mei vindt in Italië de nationale wielerronde plaats. Zoals altijd kijkt Johan elke etappe. Maar dit jaar is alles anders.

“Vroeger was de Giro echt een manier om bij te tanken. Om 14.00 uur de tv aanzetten en na een kort gevecht mijn oogluiken de overwinning gunnen en uren later wakker worden.”

Maar dit jaar is de Giro alleen nog te volgen via Eurosport. Dat is toch een ander paar mouwen dan Canvas of NOS. De schuldige? Het reclameblok.

“Om de haverklap reclame, reclame, RECLAME! En die staat steevast 25 decibel harder! Om gek van te worden. Dut je net even lekker in: reclame! Slappe demarrage van Igor Anton: reclame! Commentator Jeroen wordt voor de zesde keer in de uitzending verbeterd door Karsten Kroon: reclame! Ik schrik me per etappe ongeveer 11 keer de pleuris. Dit is gewoon echt niet leuk meer.”

Johan kijkt daarom ook al met een schuin oog reikhalzend uit naar de Tour de France.

“Ik kan niet wachten om mijn ogen open te doen om te zien dat de podiumceremonie bezig is. Of beter nog, als de puntentrui wordt uitgereikt in een bergetappe, een halfuur na de finish. Heerlijk. Dan kikker ik weer helemaal op. Als het even meezit, ontwaak ik pas tijdens Neighbours.”


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s