Feyenoord’s droompoule in de Champions League

Vanaf september mag het legioen zich opmaken voor de mooiste fonteinen van Europa. Juventus, PSG, Bayern München en Feyenoord. Dat moet hem worden, als het aan de fans ligt.

Feyenoord pakte afgelopen zondag op een spetterende manier de landstitel. Het werd ook onderhand wel tijd. Sinds 1999 hadden naar schatting 150.000 Feyenoorders beloofd in een fontein te springen bij een nieuw kampioenschap. Zo geschiedde.

Wij vroegen enkele supporters van welke loting ze nu al dromen.

Dirk: “Ik zou meteen tekenen voor PSG. De overwinning vieren op het Place de la Concorde wordt legendarisch. Er kunnen minstens 40 mensen tegelijk in die fontein. En drie verdiepingen hé! Mooi getal, 3.”

Johan B.: “Parijs is lache, maar mijn natte droom is toch echt Turkije. Heb je die grote fontein in Istanbul gezien? Heerlijk om daar voor de wedstrijd in te duiken, een pint te drinken en keihard te roepen dat Erdogan een geitenkaaseter is. Als ze je daar al voor arresteren…

Volgens mij doe je dan niks verkeerd. Ik ga alvast een nieuwe coupe aan laten meten.”

Jasper: “München, 100%. En dan een uitwedstrijd op de 2e speeldag. Waarom? Dan is het in Beieren ideaal weer voor een hernieuwde vuurdoop van Feyenoord in de Champions League. Is het dan Oktoberfest? Wist ik helemaal niet, joh.”

De loting is op 24 augustus in het Zwitserse Nyon. De stad heeft inmiddels laten weten geen fontein te hebben.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s