Avondklok en lockdown voorkomen ongekend aantal slachtoffers in Moergestel

De klinkers in de Schoolstraat, Kerkstraat en andere straten van het Brabantse Moergestel hebben het zwaar te verduren de laatste tijd. In een zoektocht naar schoon drinkwater wordt menig kei uit de weg geruimd. De gaten in de stoep zijn niet te tellen, overal modder en de weg ligt scheef. Normaal de ingrediënten om je nek te breken. Toch vallen er weinig slachtoffers. Wetenschappers staan voor een raadsel. Als ze dat hebben opgelost, beginnen ze aan dit vraagstuk. Ondertussen weet de gewone man wel waar het aan ligt: de avondklok en de lockdown.

Jasper: “Het is natuurlijk een pleuriszooi zo. Maar wat een geluk dat we niet naar de kroeg mogen deze winter. Menig Moergestelnaar valt zijn kop kapot in een van die naoorlogse loopgraven. Maar van mij mogen ze die tunnels laten liggen. Zo kan ik toch ongezien ’s nachts om 2 uur naar huis lopen.”

Koen: “Ik kan zo geen potten breken met mijn bloemenverkoop. Tenzij iemand zijn enkel breekt en iemand anders voor diegene een boeketje komt kopen natuurlijk. Anders raak ik mijn spullen aan de straatstenen niet kwijt, haha.”

Carla: “Belachelijk, ze hebben gewoon alle klinkers verwijderd uit de Schlstrt en de Krkstrt. Dat is toch niet normaal? Ze brengen wel een mooie ode aan Generaal Barber en de zijne, want ze leggen alles Schots en scheef terug, haha. Het lijkt wel alsof ze in de Middeleeuwen met een helikopter zijn overgevlogen en de keien zo naar beneden hebben gekieperd.”


Een reactie op “Avondklok en lockdown voorkomen ongekend aantal slachtoffers in Moergestel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s