Illegaal appende fietser betrapt: “Ik had het niet in de hand”

Telefonische taferelen vandaag rond een uur of twaalf in het Brabantse Moergestel. Sinds 1 juli 2019 mag je je telefoon niet meer in de hand houden tijdens het fietsen, laat staan appen. En wat denk je? Ja hoor, het is meteen al raak. Sjonge jonge jonge.

Johan: “Ik kreeg een berichtje en dacht meteen effe kijken. Helemaal vergeten dat dat vanaf vandaag niet meer mag, je telefoon in de hand houden tijdens het fietsen. Overigens bleek het een automatisch bericht van de overheid. Toen gingen er ook ineens sirenes af, nou dan schrik je wel even. Ik voelde me behoorlijk betrapt, zeg maar met de broek op de enkels. En toen maakte er ook nog iemand een foto, haha.”

Een ooggetuige: “Haha betrapt. Ik was lekker aan het fietsen, met mijn ketting op de gevoelige plaat, zie ik ineens iemand appen op de fiets. Op de f*cking eerste dag dat niet meer mag. Dat is alsof je op je 18e verjaardag toch nog effe in de ballenbak gaat. Het was ook een heel gevaarlijk stuk. Ik kon hem maar net rechthouden toen ik dit tafereel op de gevoelige plaat vastlegde.”

Johan nuanceert: “Ik heb me de hele rit beziggehouden met sturen, zoals het hoort als je fietst. Kijk, daar op de foto stuur ik een appje.”

Naar verluidt is ook de eerste fietser betrapt die onder het rijden een foto heeft gemaakt met zijn telefoon.

Appen op de fiets mag niet


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s