Gemeente plaatst 6 struikelstenen voor Moergestels uitgaanspubliek

Halsbrekende toerentaferelen in Moergestel. Speciaal om het uitgaansleven in het Brabantse dorp wat spannender te maken, heeft de gemeente zes struikelstenen geplaatst op het St. Jansplein. De betongrijze kubussen hebben volgens ervaringsdeskundigen een driedubbele functie. Volgens anderen liggen ze gewoon in de weg.

Een ervaringsdeskundige: “We weten allemaal dat ze hem doordeweeks en in het weekend flink kunnen raken in Moergestel. Maar je kunt natuurlijk niet zo maar met je dronken kop thuiskomen. Wat zal je moeder daarvan zeggen? Of je vriendin? Of nog erger, je vrouw? Met deze struikelstenen voor de kroeg kun je direct bij het verlaten van De Veerkes testen hoe bezopen je bent. Te dronken om naar huis te gaan? Dan flikker je geheid met je X-benen en je eikenhouten kop over een van die struikelblokken. Kun je linea recta naar het ziekenhuis en heeft thuis niemand last van je.” (1)

Naar verluidt zijn ze ook handig om op te gaan zitten als je moet spugen. (2) En doordat ze zo lelijk zijn krijg je het gevoel dat het centrum van Moergestel nóg mooier kan worden. Ze bieden dus ook nog perspectief. (3)

Een andere: “Ze liggen gewoon in de weg.”

Struikelblokken_klein


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s