Ridder Michael van Gerwen dart voortaan met een zwaard

Tijdens de traditionele lintjesregen, daags voor Nederlands enige Nationale feestdag, is vogelpikker Michael van Gerwen geridderd. Die nieuwe status heeft hem direct doen besluiten om zijn materiaalstrategie met 180 graden te wijzigen. In plaats van met dartpijlen gooit de Vlijmenaar voortaan met een zwaard.

Michael: “Een enorme eer om Ridder te zijn. De eerste in gemeente Heusden sinds Ridder Graniet. Dit is me echt een partij veel zwaard. Ik kan niet wachten om vanavond als Ridder in de Orde van Oranje Nassau de degens te kruisen met Rob Cross. Het materiaal waarmee ik zal gooien is wel wat verzwaard, maar aan de andere kant… Mijn zwaard is zo’n anderhalve meter en ik sta 2,37 meter van het dartbord af. Die prik ik er zo in.”

De topdarter verwacht in zijn eerste wedstrijd als Ridder allesbehalve een tactisch steekspel: “Ik sabel hem gewoon neer. Cross kan zijn pijlen beter richten op volgende week.”

Volgens Rob Cross is er sprake van doorgestoken zwaard.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s