“Alcoholvrije frisdank met hop en gerst steeds populairder”

Er wordt nog steeds even weinig alcoholvrij bier gedronken. De consumptie steeg het afgelopen jaar met minder dan 0,0%. De organisatie Nederlandse Brouwers, die de tien grootste Nederlandse brouwerijen vertegenwoordigt, spreekt wel van een enorme toename van de verkoop van alcoholvrij bier. Critici vinden echter dat hij moet spreken van hop- en gersthoudende frisdranken zonder alcohol.

Een van CV Meej Zun Twee: “Het aantal alcoholvrije dranken dat zich een biersoort noemt, stijgt elk jaar verder. Dat verklaart de cijfers van de Nederlandse Brouwers. Maar bijvoorbeeld Radler is natuurlijk geen bier. Het doet me een beetje denken aan alcoholvrije BaCo. Dat noem je toch ook geen cocktail? Dat is gewoon cola.”

De ander of dezelfde van CV Meej Zun Twee: “Bah, bah, bah, dat vind ik. Bier zonder alcohol blijft zoals een Tour zonder Joop, Oranje zonder Bas Dost, Barbie zonder siliconen of een café zonder Pierewaaier. Het beste is eruit.”


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s