Moergestel verandert haar naam in ‘Gèssel de l’Amour’

Hartverwarmende taferelen op de liefste en brakste dag van het jaar in Moergestel. Aswoensdag en Valentijnsdag vielen in 2018 toevallig precies op d’n zelfden dag. Carnaval eindigde om 00.00 uur op het St. Jansplein traditiegetrouw met een hoop knuffels, zoenen, een lach, een traan en een fikkende Pierrot. Het was een heftige Carnaval, abominabel! De reden dat het zo leuk was? Niks dan liefde hebben de mensen hier voor mekaar.

Een anonieme Pierewaaier, waarvan niemand weet wie het is, zelfs hijzelf niet: “Onze Prins is Frans, dat weet iedereen. Dus dan is zo’n naam wel toepasselijk. En we hebben ook na de Carnaval nog de sleutel tot succes in handen. Lief zijn voor elkaar en het samen maken. Bovendien is wethouder Peter de sleutel van het Pierewaaiersrijk vergeten mee terug te nemen naar Oisterwijk. We doen dus nog steeds wat we willen.”

Valentijnsdag begon in het Brabantse dorp dus met een groepshug waar een Noord-Koreaans huilie-huilie-volk langs de kant van de weg bij de dood van hun president een puntje aan kan zuigen. En Moergestel eindigt Aswoensdag met een nieuwe naam: “Gèssel de L’Amour”

Prins Frans d’n Urste heeft ook al een idee wanneer de naam gewoon weer Moergestel wordt: “Dat doen we als we weer twee feestdagen tegelijkertijd hebben. Dus als Pasen en Pinksteren op één dag valt. Zo!”

GdlAm


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s