“Nederland veroorzaakt zeespiegelstijging door sluiten Deltawerken”

De Nederlandse regering heeft vandaag de woede op de hals gehaald van andere ondertekenaars van het klimaatakkoord van Parijs (2015). “We moeten het water eerlijk verdelen over alle landen in de wereld. Ook Nederland moet daarbij zijn verantwoordelijkheid nemen. Het sluiten van de Hartelkering, de Hollandsche IJsselkering, de Maeslantkering, de Oosterscheldekering en de balgstuw bij Ramspol helpen daar niet aan mee. Laten wij voor Jan Løl Antwerpen onder water lopen ofzo?”

Vooral de Belgische premier Michel reageert fel: “Een Noordwesterstorm met springtij is hét moment om de Noordzee wat te ontlasten. In 1953 hebben we gezien hoeveel water een nieuw onderkomen kan vinden bij onze Noorderburen. Nog nooit hadden zo veel mensen in de jaren 50 tegelijkertijd stromend water. Dat had vandaag ook gekund, een gemiste kans dus.”

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s