“Polen smelten voor ijsbaan in Winter Village Oisterwijk”

Het is december en net zoals de laatste pakweg 12 jaar ruim boven nul. Voor Oisterwijk hét moment om een ijsbaan aan te leggen. De organisatie: “Hoe mooi is het dat we met de energie/warmte van de Aarde, diezelfde wereld weer een stukje kouder kunnen maken?”

Het zorgt voor veel blije mensen in het Brabantse stadje, gelegen naast het bekendere Moergestel. Tussen alle vrolijke jokers lopen ook Pavel en Maciej, uit respectievelijk Gdansk en Krakau (Noord- en Zuid-Polen).

Pavel loopt wel warm voor Winter Village: “Ik moet zeggen dat ik de bittere Poolse kou wel mis hier in het warme Nederland. Hoe leuk is het dan dat er toch ijs ligt, terwijl het daar helemaal niet koud genoeg voor is?”

Zijn maatje Maciej is wat minder enthousiast: “Allicht, Pavel en ik zijn tegenpolen. Dat heeft min- en pluspunten. De meeste Nederlanders zijn trouwens ook tegen Polen volgens mij, haha. Dat hebben we wel gemerkt. Het is hier te warm voor ijs en te koud om te kamperen. Dus daarom leggen ze maar een ijsbaan aan en stoppen ze ons weg in een sleurhut op de Reebok? Logisch is anders.”

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s