Donderdag de langste dag van de week

Vandaag mag dan de kortste dag van het jaar zijn, etymologisch onderzoek heeft echter uitgewezen dat donderdag juist de langste dag van de week is. Onderzoekers aan de Universiteit van Namen legden alle dagen naast elkaar en waren het er na een lange studie unaniem over eens dat donderdag 9 letters telt.

Onderzoeker L. Freitag: “Toch mooi één letter meer dan zaterdag of pakweg woensdag. Dat de langste dag van de week ook de kortste van het jaar is, tja. Het was trouwens een leuk onderzoek dat ik samen met mijn beste vrienden George en Michael heb gedaan. Ik heb inderdaad met twee maten gemeten.”

In Catalonië stemden vandaag overigens miljoenen Catalanen op de kortste dag van 2017. Daarmee is democratisch besloten dat 21 december officieel de kortste dag van het jaar is. Of zoals Carles Puigdemont het noemt: ‘de donkerste dag uit onze geschiedenis’.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s