Donald Trump: “Moergestel is de hoofdstad van België”

Na het uitroepen van Jeruzalem als hoofdstad van Israël lijkt de Amerikaanse president Donald Trump niet te stoppen. Vanavond bepaalde hij met een simpele Tweet dat niet Brussel, maar Moergestel de hoofdstad van België is.

Trump: “Het is simpel. België ligt in de Benelux en Moergestel is daarvan het middelpunt. Dus waarom zou dan Brussel juist de hoofdstad zijn? Het is ook veel slimmer om een hoofdstad te hebben in een ander land, zo creëer je een neutrale blik. Bovendien had ik na de bekendmaking van Jeruzalem als hoofdstad van Israël nog 39 tekens over. Precies genoeg voor: Moergestel Capital of Belgium, why not?”

De reacties op het nieuws zijn niet mals. Zo stemde Prins Frans van de Pierewaaiers prompt voor de Top 2000 op ‘Als De Dag Van Toen’ van Mama’s Jasje.

En naar verluidt is de UEFA serieus aan het overwegen om de openingswedstrijd van het EK voetbal 2020 te laten spelen in Den Boogaard.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s