“Brabant pleit voor statiegeld op condooms”

Dumpen van chemisch afval is hip. Maar voor boswachters in het Noord-Brabantse Oisterwijk is het een doorn in het oog. Daarom pleit de provincie voor de invoering van statiegeld op de rubberen kaboutermutsen.

Een ambtenaar droomt al de hele dag over het idee: “Wij hebben zo’n mooie natuur. Hoe zonde is het dan als deze wordt ontsierd met rondslingerende condooms? In struiken, in bosjes, het park, de sloot, we komen ze overal tegen. Laatst vond ik er zelfs eentje in de jaszak van de wethouder.”

Hij vervolgt: “Maar met statiegeld van pakweg 10 tot 25 cent per vangkous is dat binnenkort verleden tijd. Nu ligt er een smerige condoom op de grond, straks is dat keiharde cash. Als de eigenaar het zelf niet opruimt, dan doet iemand anders het wel. Met recycling kunnen we vervolgens nog een fortuin besparen. Een opblaaskrokodil van gebruikte condooms, zie je het al voor je? Met een snotneus, hahaha.”

Het Brabantse standpunt kan rekenen op bijval uit onverwachte hoek. Paus Franciscus vanuit Myanmar: “Statiegeld op condooms zou een zegen zijn voor de wereldbevolking. Voor 10 cent extra per wip, is een ongelukje binnenkort weer hip.”


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s