Pierewaaiers uit Moergestel: “Laat wintertijd voortaan ingaan tijdens carnaval.”

Er wordt een bijzondere slinger gegeven aan de discussie rondom zomer- en wintertijd. Waar het Europarlement in december gaat stemmen om afschaffing van de zomertijd, klinkt er een nuance vanuit het Brabantse Moergestel. Carnavalsvereniging De Pierewaaiers pleit voor een compromis. De zomertijd niet afschaffen, maar de wintertijd juist inkorten.

Stadsprins Mark: “Nu pakken we op een compleet nutteloos moment een uur extra, om die een jaar later weer in te leveren. Daar word je toch niet wijzer van?! Europa is nog altijd overwegend katholiek. Die vieren dus allemaal carnaval. Laat de wintertijd ingaan op carnavalszondag en je hebt een uur langer feest. En het wordt nog beter. Als je voor Pasen de zomertijd weer laat beginnen, hoef je ook een uur minder te vasten.”

Bestuurslid Johan: “Ach, waarom ook niet?”


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s