Gèssels OktoberFest had bijna ‘MOF’ geheten

Het scheelde een haar, maar het Gèssels OktoberFest (21 oktober met C.V. De Pierewaaiers in Café de Brouwer) had bijna MOF geheten. Bij de oprichting in 2015 sprak de commissie in eerste instantie over Moergestels OktoberFest. Een naam die als rechtstreekse afleiding de afkorting MOF zou hebben gekregen.

Der Johan getuigt: “Maar dat was natuurlijk niet zo handig geweest. Mensen zouden de naam volledig verkeerd associëren. Het lijkt ontzettend veel op MOFO, wat volgens Urban Dictionary staat voor Mother Fucker. Wat is dat nou voor feest. Alhoewel, zo lang het je eigen moeder niet is…”

Die Frans: “Wat Johan zegt is juist, maar MOF doet natuurlijk ook denken aan die vele Duitse moffen in de oorlog. En wij van het Gèssels OktoberFest, GOF dus, staan voor feest. Dan wil je absoluut niet aan negatieve zaken als de Tweede Wereldoorlog worden gelinkt. Er waren tussen 1940 en 1945 ook genoeg Duitsers die zich niks van de oorlog aantrokken en gewoon lekker OktoberFest gingen vieren.”

Das Lenneke: “We konden natuurlijk ook doen alsof we van niks wisten.”

Wij vroegen ook de voorzitter van de Pierewaaiers naar zijn mening over de naamswijziging: “Het Gèssels OktoberFest is op 21 oktober en kaarten à € 10,- zijn nog te koop.”


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s