Dumoulin overweegt broekwissel bij WK tijdrijden

Tom Dumoulin overweegt een opmerkelijke tactiek als hij op woensdag 20 september een gooi doet naar zijn eerste wereldtitel tijdrijden. Hij denkt erover na om vlak voor de lastige slotklim (de Fløyen) een pitstop in te lassen en van broek te wisselen.

“Die helling is ruim 3 kilometer lang en 9,1% gemiddeld. Dat betekent dat elke gram telt. Tel uit je winst als ik vlak voor aanvang van de klim mijn volle broek kan vervangen door een lege. Dat scheelt een hele hoop.” Aldus een ambitieuze Dumoulin vanuit het Noorse Bergen.

Helemaal nieuw is het plan van een broekwissel niet. Zo stapte hij in de 9e etappe van de voorbije Giro d’Italia net voor de Umbrailpass af om met minder gewicht de slotklim aan te vatten. Later won hij diezelfde Giro.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s