40e Jaarmarkt Moergestel – Tips van de redactie

Welke parels uit de line-up moet je dit jaar zeker in de gaten houden? De redactie van De Fontijn Moergestel heeft enkele locals gevraagd om hun gouden tip. Een betere voorbereiding op de 40e Jaarmarkt is er niet. De mannen en vrouwen van C.V. de Dors(T)vlegels staan voor dag en dauw op en werken zich uit de naad om dit mooie evenement mogelijk te maken.

Aardbeien (Jasper)

“Ongelofelijk. Geen enkele brugwup is al aan het plukken. Nergens langs de kant van de weg zie je reclame voor het rode goud. En toch zijn ze er op de jaarmarkt ineens: aardbeien! Megagroot en bijna voor niks. Hoe kan dat toch? Zijn het buitenaard(s)beien? Vast niet, ze komen waarschijnlijk uit de kas(T), stelletje aarsbeien.”

Naveltruitjes (Ivo)

“Ik kijk altijd enorm uit naar de jaarmarkt. Door het goeie weer op de eerste zondag van mei zie je heel veel naveltruitjes. Wel jammer dat het vaak mannen zijn waarvan de buik een maatje groter is geworden en hun t-shirt een maat kleiner.”

Ginne ut Gèssel (Carla uit Moergestel)

Carla vertrouwt ons toe dat ze vooral mensen gaat kijken. “Je kunt heel makkelijk zien wie uit Moergestel komt en wie niet. Hoe? Die van buitenaf lopen de hele markt op en neer, van en naar hun auto. Moergestelnaren lopen vanaf hun huis linea recta naar het terras. Het is een soort parade voor ons. Wij zijn het publiek. De aapjes worden uit Tilburg of hun caravan gelokt met nootjes en gebraden kip.”

Geen lotenverkoop harmonie (Jasper nog een keer)

Helaas zal Muziekvereniging Prinses Juliana dit jaar geen lootjes verkopen. Jasper zit zelfs lekker in Luxemburg en verkoopt ook geen Broodje Spek! Jasper: “Wel jammer, het was altijd heel leuk om te zien hoe de hoofdprijs eruit ging, een goed gepoetste tweedehandsfiets uit Slowakije. Steevast tussen 16.00 en 17.00 uur. Het winnende lot zat altijd in het doosje dat door de verkoper nerveus werd beschermd door zijn hand erop te leggen. Dat lot was er op het laatste moment tussen gefrot en zat dus niet vastgeplakt aan de envelopjes ernaast. Makkie.” Jasper gaf overigens aan dringend op zoek te zijn naar een nieuwe fiets. Gepoetst als het kan…

Veel plezier op de jaarmarkt.

40e Jaarmarkt


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s