Achternaam pasgeboren kind nog altijd taboe

Dat blijkt uit een etymologische studie aan de Universiteit van Namen. In diverse Nederlandse dorpen is veldonderzoek verricht. Professor Drs. P.: “Overal waar je kijkt zie je ooievaars, Disneyfiguren en andere naambordjes van baby’s. Op alle borden staat de voornaam, maar praktisch nooit wordt de achternaam genoemd.” Mogelijke oorzaken die worden genoemd zijn angst om getagd te worden of schaamte bij de ouders voor de eigen achtergrond. Als voornaamste argument zegt de doctorandus dat het taboe met name te wijten is aan ordinaire ruzies of het kind moeders of vaders achternaam moet gaan dragen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s