Balthasar als ‘Roetveeg Koning’ op 6 januari (Driekoningen)

Eén van de drie wijzen uit het Oosten, Balthasar, zal op zaterdag 6 januari 2018 aantreden als Roetveeg Koning. Hiermee wil de Koning van Saba (Ethiopië) met zijn tijd mee en waarheidsgetrouwer overkomen.

Balthasar: “Oké, ik kom uit Afrika, ik. Maar vergeet niet dat ik ben een Koning uit de 1e eeuw na Christus, uhhh voor Christus, uhhh tijdens Christus. Toen er waren geen koningen zwart in Afrika! Daarbij, mijn gezicht is geworden zwart van vele wierook. Daarom ik ben de wijste, ik en ik beken kleur, ik.”

Melchior: “Goud wat Balthasar doet! Anders is het ook maar elk jaar hetzelfde liedje.”

Caspar: “Drie koooningen, drie koooningen, geef mij nen nieuwen (h)oed. M’n trouwdag weer vergee-eeten, mijn (h)oed op moeten ee-eeten. Nu laat ik vieze schee-eeten, m’n moeder is verslee-eeten. En vader die ligt languit op d’n toonbank uitgeteld.”

Driekoningen


Een reactie op “Balthasar als ‘Roetveeg Koning’ op 6 januari (Driekoningen)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s