Moergestel wil benzine- en dieselauto’s verbieden op 5 mei 2019

Lekker effe een zondagje toeren door Brabant en een dikke laag roet tegen de St. Janskerk omhoog blazen? Vergeet het maar. In navolging van Amsterdam gaat ook Moergestel benzine- en dieselauto’s bannen. En niet pas in 2030, nee al op 5 mei 2019! Het lijkt een publiciteitsstunt van de gemeente, maar carnavalsvereniging de Dorstvlegels weet wel beter.

Ad: “Wij weten wel beter. Er komt geen auto het dorp in zondag. Dat kunnen wij er echt niet bij hebben. Met de broodjes warm vlees, kip aan het spit en te dikke Tilburgers in bermuda hebben wij op onze 42e jaarmarkt genoeg CO2-uitstoot om de initiatiefnemers van het klimaatverdrag van Parijs flink de stuipen op het lijf te jagen.”

Johan: “Belachelijk dit. Juist op 5 mei moet toch iedereen de vrijheid hebben om met zijn auto heen te rijden waar ie wil? Tjonge jonge, zeker weer die jaarmarkt?! Nu worden mensen gedwongen om via de A58 naar Oirschot te rijden. Komen ze niet langs die mooie nieuwe Esso. Waar gaan ze dan tanken? Zo krijg je inderdaad vanzelf een hoop auto’s zonder benzine. Kun je als automobilist op de snelwegparking vragen of iemand jou wil aanduwen.”

Jasper heeft niks met de jaarmarkt en al helemaal niet met auto’s: “Ik ga lekker tanken.”

Moergestel Autovrij
Centrum Moergestel (Foto Tom van bd.nl)

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s