“Gent-Wevelgem hoopt met speciale finishlijn op spectaculaire eindsprint”

Vandaag is het in het West-Vlaamse België tijd voor de wielerklassieker Gent-Wevelgem. Als het aan de organisatie ligt belooft vooral de eindspurt een waar spektakel te worden.

Gert (Wevelgem): “We willen graag een legendarische koers en soms moet je dan een klein handje toesteken. Kijk, je ziet wel vaker een valpartij in een massasprint. Maar dat is altijd een paar honderd meter voor de meet. Door de streep precies op een putdeksel te trekken blijft de race tot het laatste moment spannend. Misschien vallen ze wel daar, haha. En ook als er iemand solo aankomt wordt het nog spannend. Met je handen in de lucht door die put en Van Avermaet zijn dag is alsnog kut.

Jasper nam op zaterdag deel aan de amateurversie van Gent-Wevelgem en getuigt: “Deksels, dat was een gevaarlijke einde. Past wel mooi in het rijtje kasseistroken, Plugstreets met gaten en grind in de weg, een ode aan de vele gesneuvelden tussen 1914 en 1918. Als hier morgen iemand valt, is ie net een soldaat uit de 1e Wereldoorlog die wordt doodgeschoten op het moment van de Wapenstilstand. Erg toepasselijk dus 100 jaar na dato, chapeau.”


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s