‘Kak’ woord van het jaar in Moergestel

Vergeet me-time, klotteren, papadag en brexit. Het woord van het jaar 2017 is ‘kak’. Althans in het Brabantse Moergestel. Carnavalsvereniging De Pierewaaiers organiseerde de verkiezing.

Rik omschrijft het treffend: “Kak bestaat maar uit twee verschillende letters, maar toch heb je er eindeloos veel plezier van. Stel je staat te poseren voor een groepsfoto en er roept iemand ‘kak’. Hahaha, dan kun je mij bij mekaar vegen.”

De woorden poep, schijt, ruft, drol en trekdrop eindigden ook in de Top 10. Maar kak liet de concurrentie duidelijk een poepje ruiken.

Volgens insiders zit er een luchtje aan de verkiezing, maar Laurens is duidelijk: “Het is een ge-wel-dig woord, veelzijdig ook. Zo kan het dik of dun zijn en roept het direct associaties op. Je denkt meteen aan de kleur bruin, aan Oisterwijk, aan honden, aan hondenpoep, aan hondenpoepopruimzakjes, aan hondenpoepopruimzakjesprullenbakken, aan hondenpoepopruimzakjesprullenbakkenschoonmaker. Dat laatste vind ik trouwens ook een heel mooi woord.”

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s