“Prins Mark van het Pierewaaiersrijk vlucht naar Brussel”

Er leek geen vuiltje aan de lucht, toen Prins Mark vanochtend laconiek zijn nieuwe statiefoto in 50 tinten grijs postte op Facebook. Nu lijkt hij plots zijn toevlucht te hebben gezocht in Brussel. De jubileumprins verlaat Moergestel (Pierewaaiersrijk met carnaval) exact 11 dagen voor 11 november. Op die dag wordt bekend of en aan wie hij de troon moet afstaan.

Ron van de Dorstvlegels: “Dit zat eraan te komen. Een prins neemt nu eenmaal niet graag afscheid. Dat kan ik volledig beamen.”

Naar verluidt is Mark van zins om zijn scepter, ambtsketen en mantel te gaan verstoppen. Dit om ter voorkoming dat deze spullen in verkeerde handen terechtkomen. Op het kwijtraken van deze relikwieën staan in het Pierewaaiersrijk zware straffen, uiteenlopend van vijftien frikandellen tot twee vaten bier.

Adjudant Bert: “Waarom zouden wij naar Brussel vluchten? Voor het gunstige asielklimaat? Laat me niet lachen. Het is hier hartstikke koud. Zelfs Manneken Pis kan zijn sceptertje niet vinden. En wij zijn hier gewoon om lekker even alle drukte te ontvluchten. Ontspannen, weet je wel. Vanavond kijken wij bijvoorbeeld met een aantal echte Catalanen naar FC Barcelona.”

Er bestaat echter een ander complot waarin gewag wordt gemaakt dat op de 11e  van de 11e het Pierewaaiersrijk onafhankelijk wordt verklaard. Door zijn vlucht naar Brussel hoopt Mark zichzelf te vrijwaren van een roemloze ambtenaarsfunctie in het bestuur. Bovendien hopen Mark en Bert van Carles Puigdemont te leren hoe het niet moet én willen ze hem benaderen voor de functie van horecamanager in Den Boogaard.

PrinsMark


Een reactie op ““Prins Mark van het Pierewaaiersrijk vlucht naar Brussel”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s