“Feest van de Langste Reclamecampagne van start”

Opvallende taferelen deze dagen aan de Oirschotseweg in het Brabantse Moergestel. Terwijl het 50 graden is buiten (25 voor de middag en 25 na de middag) schreeuwt een spandoek bij ’t Draaiboompje om aandacht voor een feest eind oktober. Naar verluidt waagt de organisatie van C.V. de Durdraaiers een poging om het wereldrecord ‘langste reclame voor een evenement in Moergestel’ te verbreken. Jan: “Mooi hè? … Lees verder “Feest van de Langste Reclamecampagne van start”

“Fons gaat voor brons”

Belgische taferelen vandaag in het Brabantse Moergestel. Dorpsicoon ‘Fons in het Brons’, oftewel Fons d’n Bels stond een dag lang gehuld in het zwart-geel-rood van zijn voorouders. Helaas verloor België met 1-0 van Frankrijk en is het veroordeeld tot de kleine finale waarin het strijd om de bronzen plak. Fons: “Dat is toch mooi?! Brons is een super mooi metaal. Misschien dat mensen dachten dat … Lees verder “Fons gaat voor brons”

The Given Horse (interview)

“Leef de droom” Het moet rond februari 2014 (bron: YouTube-uploaddatum) zijn geweest. De nachtprogrammering van 3FM scoort op dat moment nog beter dan de zender momenteel overdag doet. Bij de show van Jim Vorwald krijgt muzikaal talent de kans via het showitem ‘Blijf Je Buiten Of Kom Je Binnen Spelen?’. De luisteraars zijn tevens de jury en ook RadioBlaBla-technicus Laurens zetelt daarin. Aan de microfoon … Lees verder The Given Horse (interview)

“Froome kan opgelucht ademhalen”

Opgeluchte taferelen vandaag in het kamp van wielerploeg Team Sky. Door de beslissing van de UCI om de salbutamol-zaak van Sky’s kopman te laten vallen, kan Christopher Froome eindelijk opgelucht ademhalen. Christopher: “Dit is een hele opluchting. Ik wilde alleen maar aandacht vragen voor de slechte luchtkwaliteit in grote delen van Europa. Maar je ziet dat zulke maatschappelijk verantwoorde initiatieven niet worden geduld. Dat zei Lance laatst … Lees verder “Froome kan opgelucht ademhalen”

“Johan en Laurens kunnen hun borst nat maken bij Tough Ten Miles Oisterwijk”

Op zaterdag 30 juni 2018 vindt in het Oisterwijk, beter bekend van het Brabantse Moergestel, de Farmers Fun plaats. Lokale deelnemers doen een greep naar eeuwige roem. Maar of het zo makkelijk gaat worden, valt nog te bezien. Laurens en Johan zijn bij de deelnemers en onthullen exclusief voor De Fontijn hun tactiek. Johan heeft een minimale training achter de rug, maar dat is naar … Lees verder “Johan en Laurens kunnen hun borst nat maken bij Tough Ten Miles Oisterwijk”

Nieuw: #YoMama WK Bingo (“Dat zei je moeder gisteravond ook”)

Verveel jij je ook de pleuris tijdens het huidige WK voetbal? Maar kijk je toch? Omdat je moet meekijken, omdat er niks anders op tv is of simpelweg omdat je nog écht kans denkt te maken op de hoofdprijs in de voetbalpool? Dan is er nu een manier om nog makkelijker wakker te blijven tijdens pakweg Brazilië-Servië, België-Tunesië of Duitsland-Zweden. De #YoMama WK Bingo. Laura legt … Lees verder Nieuw: #YoMama WK Bingo (“Dat zei je moeder gisteravond ook”)

“Marokkanen voelen zich bestolen”

Verbazingwekkende taferelen vandaag in het Russische Moskou. Marokko kon Ronaldo slechts heel even laten schrikken en dat was niet eens met voetballen. Lees hier de reacties van Karim, Nordin en Mbark. De vierde Marokkaanse Nederlander Hakim wilde wel reageren, maar niks zeggen. Karim na de 1-0 nederlaag tegen Portugal en de uitschakeling op het WK: “Ik voel me zeker bestolen. Ongelooflijk, we hebben bijna de hele wedstrijd … Lees verder “Marokkanen voelen zich bestolen”

“Gèssels Bitch Event komt met alternatieve sport voor als het regent”

Zanderige taferelen op 23 en 24 juni 2018 in het Brabantse Moergestel. Op het St. Jansplein wordt dat weekend door C.V. de Springveren het jaarlijkse strandfeest georganiseerd. Zie je het al voor je? Lekker drankje in de hand, zonnebril op je knar en met de zon in je ogen lauwen naar zomerse sporten. Maar wat als het regent? De Springveren worstelen al jaren met de kans dat … Lees verder “Gèssels Bitch Event komt met alternatieve sport voor als het regent”

“Intents weer eens tot in wijde omtrek te horen”

Feestelijke taferelen van het Brabantse Oisterwijk (ook wel bekend van Moergestel) tot diep in Frankijk. Het jaarlijkse Kloontjesfeest was weer eens tot ver buiten het festivalterrein. Jasper: “Niet normaal, ik hoor het volgens mij gewoon tot hier. En dat terwijl ik in Frankrijk vertoef voor Alpe d’HuZes. Ik denk dat de wind verkeerd staat ofzo. Het is altijd hetzelfde liedje bij Intents, Stars van Mental … Lees verder “Intents weer eens tot in wijde omtrek te horen”

Vogel op heterdaad betrapt bij kraakpoging tijdelijke nestkast Kerkstraat Moergestel

Vandaag is er op de hoek van de Kerkstraat en de Schoolstraat in het Brabantse Moergestel een tijdelijke nestkast geplaatst. Deze broedplek is bedoeld voor de beschermde diersoorten die mogelijk hun intrek hebben genomen in het pand van Bakkerij Mensinck. De oude bakkerij, alias ‘d’n lilliksten hoek van Gèssel’, moet plaatsmaken voor het Van Bommelhof. Maar de noodopvang staat er nog geen dag of er wordt al … Lees verder Vogel op heterdaad betrapt bij kraakpoging tijdelijke nestkast Kerkstraat Moergestel