Moergestelse kermis – Tips van de redactie

trolletjeHet eerste weekend van juli staat voor Moergestel traditiegetrouw gelijk aan kermis. Een kermis is een bonte verzameling vermaak waar je altijd met veel honger heengaat en misselijk van thuiskomt. Nog geen idee waar jij ziek van wil worden dit jaar? Hierbij onze tips.

Rups

Pal voor Café de Veerkes staat de rups. Perfect. Kun je eerst 15 bier naar binnen laten glijden om vervolgens plaats te nemen in het treintje dat over een heuvelachtig parcours ervoor zorgt dat je slokdarm amper kans krijgt het goudgele vocht naar je maag te pompen. Pak je de flos? Ben je helemaal de klos.

rups

Suikerspin

Als kind ooit een trolletje in je mond gestopt? Met drie kilo suiker eroverheen was het niets minder dan een suikerspin geweest. De naam suikerspin is trouwens ontleend aan het feit dat je na het eten ervan plakkerige poten hebt.

Boksbal

Sla een keer tegen de boksbal. Beter nog, sla er dusdanig op dat je je pols breekt. Van de pijn word je lekker misselijk. Kermis van je leven. Overigens zie je steeds minder boksballen op de kermis. Er gaat een gerucht dat ze binnenkort worden vervangen door praatpalen van de ANWB. Kun je opbellen om te zeggen dat je botsauto in de prak zit.

Oliebollen

Nieuwe haring en oud Hollands gebak. Waar is het misgegaan met de oliebollenbakkers? Als er één kermisattractie is met het McDonald’s-effect, dan is het wel de oliebol. De zin in een oliebol is vooraf zo sterk dat je de altijd naderende misselijke spijt opzij schuift als een FBI-baas. Ga jij dit jaar zeker geen oliebol eten? Let maar op. Een van je vrienden koopt geheid een zak met 11 voor de prijs van 10. Liefde is…met zijn allen kotsmisselijk naar huis.

Je kunt er ook bier drinken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s